BERENIKA - Vysoké Mýto - sdružení pro pomoc těžce zdravotně postiženým osobám

ČR - Pardubický kraj - Vysoké Mýto

Adresa

Vysoké Mýto - Litomyšlské Předměstí

Právní forma: Sdružení (svaz, spolek, společnost, klub aj.)
IČ: 26668149
živnostenský úřad: Městský úřad Vysoké Mýto

Zapsáno: 21.01.2014(spisová značka O 419 - Krajský soud v Hradci Králové)

Předmět podnikání

  • Sociální služby
  • Služby zaměstnanosti

Výpis ze živnostenského rejstříku

stav subjektu: Aktivní
první živnost: 03.01.2006
počet živností: 3
aktichních živností: 2
aktivní provozovny:Ano
datum poslední změny: 10.02.2011

Živnosti:

stav: Aktivní
druh živnosti: živnost volná
předmět podnikání: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona
vznik: 03.01.2006
Činnosti živnosti
  • Velkoobchod a maloobchod
stav: Aktivní
druh živnosti: živnost řemeslná
předmět podnikání: Hostinská činnost
vznik: 01.06.2011

Správní rada

MICHAELA ŘEHÁKOVÁ, fyzická osoba

Vysoké Mýto - Litomyšlské Předměstí

funkce: předseda
členství od: 06.09.2013
ve funkci od: 06.09.2013
LUKÁŠ KOPECKÝ, fyzická osoba

Vysoké Mýto - Pražské Předměstí

funkce: člen
členství od: 06.09.2013
MARTIN LOUDA, fyzická osoba

Libecina

funkce: člen
členství od: 06.09.2013

Správní rada se schází dle potřeby, nejméně však 1x ročně. Při rozhodování je hlasovací právo členů správní rady rovné. Při rovnosti hlasů rozhoduje hlas předsedy správní rady. Jednání správní rady je usnášeníschopné, je-li přítomna nadpoloviční většina jejich členů a k rozhodnutí je třeba souhlasu většiny přítomných členů. Zakladatelé mají právo zúčastnit se jednání bez práva hlasovat. Požádá-li zakladatel o slovo, musí mu být uděleno.

Dozorčí rada

LENKA BLAHOVÁ, fyzická osoba

Vysoké Mýto - Litomyšlské Předměstí

funkce: předseda
členství od: 06.09.2013
ve funkci od: 06.09.2013
LUDMILA VOSTRČILOVÁ, fyzická osoba

Vysoké Mýto - Pražské Předměstí

funkce: člen
členství od: 06.09.2013
HANA SZOBONYOVÁ, fyzická osoba

Choceň

funkce: člen
členství od: 06.09.2013

1.Dozorčí rada je kontrolním orgánem společnosti. 2.Dozorčí rada je tříčlenná. V pracovně právním vztahu k o.p.s. může být nejvýše jedna třetina členů dozorčí rady. 3.Členem dozorčí rady může být pouze fyzická osoba, která je bezúhonná a má způsobilost k právním úkonům. Členství v dozorčí radě společnosti je neslučitelné s členstvím ve správní radě. 4.Členům dozorčí rady nepřísluší odměna za výkon funkce člena. 5.Funkční období členů dozorčí rady je tříleté. Opětovné členství v dozorčí radě je možné. 6.Členové dozorčí rady volí ze svého středu předsedu, který svolává a řídí jednání dozorčí rady. 7.Při rozhodování je hlasovací právo členů dozorčí rady rovné. Při rovnosti hlasů rozhoduje hlas předsedy dozorčí rady. Jednání dozorčí rady je usnášeníschopné, je-li přítomna nadpoloviční většina jejích členů a k rozhodnutí je třeba souhlasu většiny přítomných členů. 8.Dozorčí rada se schází dle potřeby, nejméně však 1x ročně. Zakladatelé mají právo zúčastnit se jednání správní rady bez práva hlasovat. Požádá-li zakladatel o slovo, musí mu být uděleno. 9.Dozorčí radu jmenují a odvolávají zakladatelé. 10.Členství v dozorčí radě zaniká a)uplynutím funkčního období, b)úmrtím, c)odstoupením, d)odvoláním. 11.Zakladatelé odvolávají člena dozorčí rady, přestane-li tento člen splňovat podmínky pro členství v dozorčí radě (obdobně ustanovení o správní radě podle čl. VIII. odst. 11 této zakládací smlouvy). 12.Dozorčí rada a)přezkoumává řádnou a mimořádnou účetní uzávěrku, b)nejméně jedenkrát ročně podává zprávu řediteli a správní radě o výsledcích své kontrolní činnosti, c)dohlíží na to, že společnost vyvíjí činnost v souladu se zákony a zakládací smlouvou společnosti. 13.Dozorčí rada je oprávněna a)nahlížet do účetních knih a jiných dokladů a kontrolovat tam obsažené údaje, b)svolat mimořádné jednání správní rady, jestliže to vyžadují zájmy společnosti. 14.Členové dozorčí rady mají právo účastnit se jednání správní rady, musí jim být uděleno slovo, pokud o ně požádají. 15.Dozorčí rada je povinna upozornit ředitele a správní radu na porušení zákonů, ustanovení zakládací smlouvy na nehospodárné postupy, popřípadě na další nedostatky v činnosti společnosti. Dozorčí rada je oprávněna stanovit řediteli nebo správní radě lhůtu k zjednání nápravy. Není-li náprava zjednána, dozorčí rada neprodleně informuje o zjištěných nedostatcích zakladatele.

Ředitelé obecně prospěšné společnosti

PETRA ŘEHÁKOVÁ, fyzická osoba

Vysoké Mýto - Litomyšlské Předměstí

1.Ředitel je statutárním orgánem obecně prospěšné společnosti, jenž řídí činnost společnosti a jedná jejím jménem. Společnost zastupuje navenek samostatně a podepisuje se tak, že k napsanému nebo vytištěnému jménu společnosti připojí svůj podpis. 2.Ředitele společnosti jmenuje a odvolává správní rada. Ředitelem může být jmenována pouze fyzická osoba, která je bezúhonná a má způsobilost k právním úkonům. 3.Ředitel vykonává svou funkci ve smluvním poměru. Formu smluvního poměru stanoví správní rada v dohodě s ředitelem. Výši odměny ředitele stanoví správní rada. 4.Ředitel je povinen vykonávat svou funkci s péčí řádného hospodáře a zachovávat mlčenlivost o důvěrných informacích a skutečnostech, jejichž prozrazení by mohlo způsobit společnosti škodu. V případě pochybností o zachování těchto povinností je ředitel povinen prokázat, že jednal s péčí řádného hospodáře. 5.Ředitel nemůže být členem správní rady ani dozorčí rady, je však oprávněn dát podnět k jednání správní rady a účastnit se jednání správní rady i dozorčí rady s hlasem poradním. 6.Ředitel zejména rozhoduje po předchozím písemném souhlasu správní rady o a)nabytí, zcizení nebo zatížení nemovitých věcí, b)nabytí nebo zcizení movitých věcí, zřizování věcných břemen nebo předkupního práva u movitých věcí, je-li hodnota movité věci vyšší než hodnota veřejné zakázky malého rozsahu podle zákona upravujícího veřejné zakázky, c)nabytí nebo zcizení autorských nebo průmyslových práv, d)založení jiných právnických osob a vkladech majetku do těchto právnických osob. 7.Ředitel předkládá správní radě ke schválení a)rozpočet společnosti, b)řádnou a mimořádnou účetní závěrku, c)výroční zprávu společnosti. 8.Ředitelem společnosti je k rozhodnému dni, kterým je zápis do rejstříku obecně prospěšných společností Petra Řeháková bytem Jiřinková 871, Vysoké Mýto 56601

Zakladatelé obecně prospěšné společnosti

PETRA ŘEHÁKOVÁ, fyzická osoba

Vysoké Mýto - Litomyšlské Předměstí

1.Zakladatel se může vzdát svého práva zakladatele. 2.Zakladatel může převést svá práva zakladatele na jinou osobu. 3.Zakladatel odvolává člena správní rady a)přestane-li tento člen splňovat podmínky pro členství ve správní radě podle § 10 odst. 3 zákona č. 231/2010 Sb. , b)porušil-li závažným způsobem nebo opakovaně tento zákon nebo zakládací smlouvu společnosti. Zakladatel může člena správní rady odvolat pokud c)člen svým vystupováním na veřejnosti poškozuje jméno a pověst společnosti, d)člen poruší mlčenlivost o důvěrných informacích a skutečnostech, jejichž prozrazení by mohlo způsobit společnosti škodu, e)člen nevykonává svou funkci s péčí řádného hospodáře, f)člen se nezúčastní ani jednoho jednání správní rady v kalendářním roce. 4.Zakladatel nejpozději do 60 dnů po uvolnění místa ve správní radě jmenuje nového člena.

stav subjektu: Aktivní

Osoby živnostenského listu

Petra Řeháková, statutární orgán

bydliště: Vysoké Mýto - Litomyšlské Předměstí

Vysoké Mýto - další firmy:

Aneta Kopičová - Vysoké Mýto - Pražské Předměstí

Ivan Ševčuk - Vysoké Mýto - Pražské Předměstí

NOPEK, a.s. - Vysoké Mýto - Litomyšlské Předměstí

Městský bytový podnik Vysoké Mýto - Vysoké Mýto - Pražské Předměstí

Karel Zeida - Vysoké Mýto - Litomyšlské Předměstí

LTC Vysoké Mýto, akciová společnost - Vysoké Mýto - Litomyšlské Předměstí

česká FARMA s.r.o. - Vysoké Mýto - Litomyšlské Předměstí

Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 - Vysoké Mýto - Pražské Předměstí

Jan Trhal - Vysoké Mýto - Choceňské Předměstí

Dagmar Dufková - Vysoké Mýto - Litomyšlské Předměstí

Helena Zedníčková - Vysoké Mýto - Pražské Předměstí

KNK bus Vysoké Mýto spol. s r.o. v likvidaci - Vysoké Mýto - Pražské Předměstí

Karel Novák - Vysoké Mýto - Litomyšlské Předměstí

Jan Němec - Vysoké Mýto - Litomyšlské Předměstí

Petr Dvorský - Vysoké Mýto - Pražské Předměstí

Informace o společnosti BERENIKA - Vysoké Mýto - sdružení pro pomoc těžce zdravotně postiženým osobám, IČ 26668149, Vysoké Mýto. Výpis ze živnostenského rejstříku, výpis z obchodního rejstříku, základní kapitál, společníci.