Domov pro osoby se zdravotním postižením Osek

ČR - Jihočeský kraj - Osek

Adresa

Osek

Právní forma: Příspěvková organizace
IČ: 70871795
živnostenský úřad: Městský úřad Strakonice

Zapsáno: 01.01.2003(spisová značka Pr 411 - Krajský soud v Českých Budějovicích)

Předmět podnikání

  • hostinská činnost
  • poskytování služeb pro osobní hygienu a služeb souvisejících s péčí o vzhled osob
  • výroba kartáčnického a konfekčního zboží, deštníků a dalších výrobků zpracovatelského průmyslu
  • chov domácích a zoologických zvířat a poskytování souvisejících služeb
  • užívání zemedělských produktů rostlinné a živočišné produkce získaných v rámci povinné péče o pozemky v blízkosti organizace, a to pro účely vlastního využití nebo zajištění nahodilého prodeje

Předmět činnosti podnikání

  • Organizace je zřízena za účelem poskytování sociálních služeb dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů. Při své činnosti zachovává přirozené vztahové sítě, respektuje práva a lidskou důstojnost každého uživatele. Organizace poskytuje služby sociální péče dle § 38 zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů a základní činnosti dle ustanovení § 35 v závislosti na druhu poskytované sociální služby, tj.: - domov pro osoby se zdravotním postižením dle ustanovení § 48 - organizace je zřízena pro poskytování pobytových služeb osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení, zejména mentálního případně kombinovaného postižení, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby. Organizace je povinna zajistit zdravotní péči definovanou v § 36 zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů, pokud je potřebná. Organizace je zřízena pro poskytování pobytových služeb dospělým osobám, které jsou posouzeny jako plně invalidní. Organizace také poskytuje na základě písemné smlouvy s uživatelem a za úhradu fakultativní služby, které souvisí s předmětem hlavní činnosti. Poskytované fakultativní služby stanoví organizace vnitřním předpisem včetně stanovení výše úhrady za jejich poskytování. Poskytuje stravování uživatelům služeb, zaměstnancům, osobám, které dosáhly věku rozhodného pro přiznání starobního důchodu, osobám se zdravotním postižením, studentům praktikantům, dobrovolníkům a krátkodobě i jiným zájemcům. Provádí nahodilý prodej drobných výrobků zhotovených v rámci aktivizačních činností uživatelů a nahodilý prodej zemědělských produktů rostlinné a živočišné produkce získaných v rámci povinné péče o pozemky. Pronajímá bytové a nebytové prostory a plochy včetně poskytování základních služeb s pronájmem spojených.
  • Služby poskytované dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění a vyhlášky č. 505/2006 Sb., v platném znění, které jsou předmětem hlavní činnosti krajem zřizované organizace, jsou službami obecného hospodářského významu. Poskytováním těchto služeb nedochází k narušování pravidel hospodářské soutěže, jejich financování ze státních prostředků tudíž není posuzováno v rámci veřejné podpory.

Výpis ze živnostenského rejstříku

stav subjektu: Aktivní
první živnost: 16.04.2003
počet živností: 5
aktichních živností: 2
aktivní provozovny:Ano
datum poslední změny: 22.12.2011

Živnosti:

stav: Aktivní
druh živnosti: živnost volná
předmět podnikání: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona
vznik: 16.04.2003
Činnosti živnosti
  • Chov domácích a zoologických zvířat a poskytování souvisejících služeb
  • Výroba kartáčnického a konfekčního zboží, deštníků a dalších výrobků zpracovatelského průmyslu
  • Poskytování služeb pro osobní hygienu a služeb souvisejících s péčí o vzhled osob
stav: Aktivní
druh živnosti: živnost řemeslná
předmět podnikání: Hostinská činnost
vznik: 16.04.2003

Statutární orgán

Mgr. Iveta Podškubková, fyzická osoba

Písek

funkce: ředitel
ve funkci od: 01.07.2011

Statutárním orgánem organizace je ředitel organizace, kterého jmenuje a odvolává Rada Jihočeského kraje jako orgán kraje vykonávající zřizovatelské funkce dle ust. § 59 odst. 1 písm. i) zák.č. 129/2000 Sb. o krajích, ve znění pozdějších předpisů. Do doby jmenování statutárního orgánu vede organizaci osoba dočasně pověřená Radou Jihočeského kraje. Ředitel plní úkoly vedoucího organizace. Ředitel je oprávněn organizaci samostatně zastupovat a jednat za ní ve všech záležitostech, které se jí týkají. Ředitel je povinen postupovat v souladu s právními předpisy a řídit se usneseními a vnitřními předpisy vydanými zřizovatelem týkající se příspěvkových organizací. Ředitel podepisuje jménem organizace tak, že k vytištěnému nebo napsanému jménu organizace nebo otisku razítka se jménem organizace připojí svůj podpis. Jiná osoba je oprávněna jednat za organizaci jen na základě a v rozsahu pravomocí vyplývajících jí z vnitřního organizačního předpisu organizace nebo na základě písemného zmocnění uděleného jí ředitelem organizace. Ke svému podpisu pak připojí vyznačení svého postavení zástupce statutárního orgánu organizace.

Zřizovatelé příspěvkové organizace

Jihočeský kraj, právnická osoba

České Budějovice

stav subjektu: Aktivní

Osoby živnostenského listu

Iveta Podškubková, statutární orgán

bydliště: Písek - Budějovické Předměstí

Osek - další firmy:

Pavel Levý - Osek

Štefan Jano - Osek

Jiří Kolář - Osek - Malá Turná

Škola v přírodě Petrovice - Osek - Petrovice

Zdeněk Mandl - Osek

Jiří Kahovec - Osek - Rohozná

Květoslava Staňková - Osek - Petrovice

INVAHELP s.r.o. - Osek

Eva Orlická - Osek

Karel Gebel - Osek - Rohozná

Michaela Jounová - Osek

Ondřej Klíma - Osek

Michaela Medová - Osek

Jaroslava Šustrová - Osek - Petrovice

Informace o společnosti Domov pro osoby se zdravotním postižením Osek, IČ 70871795, Osek. Výpis ze živnostenského rejstříku, výpis z obchodního rejstříku, základní kapitál, společníci.