Lidová hvězdárna v Prostějově, příspěvková organizace

ČR - Olomoucký kraj - Prostějov

Adresa

Prostějov

Právní forma: Příspěvková organizace
IČ: 00091430
živnostenský úřad: Městský úřad Prostějov

Zapsáno: 13.12.2003(spisová značka Pr 1275 - Krajský soud v Brně)

Předmět činnosti podnikání

  • Seznamuje širokou veřejnost s vědeckými poznatky z oborů astronomie, kosmonautiky a příbuzných přírodních i technických věd, rozvíjí zájmovou činnost a podílí se na mimoškolním vzdělání dětí, mládeže i dospělých, organizuje a provádí metodickou a odbornou činnost a její výsledky vhodným způsobem zveřejňuje a propaguje.
  • Má regionální působnost
  • Organizace ve svých prostorách pravidelně umožňuje pozorování hvězdné oblohy a Slunce zájemcům z řad veřejnosti, organizovaným skupinám a školním výpravám, s využitím speciální techniky demonstruje a vysvětluje astronomické jevy. Takováto pozorování umožňuje konat i mimo svoje prostory.
  • Ve svých prostorách i mimo ně organizace pořádá samostatně nebo ve spolupráci vědecké a odborné přednášky, cykly přednášek, školy, besedy, semináře, stálé expozice, krátkodobé výstavy, audiovizuální pořady, exkurze, hudební večery, soutěže, zájezdy apod.
  • Všem zájemcům organizace poskytuje metodickou i odbornou pomoc a informační služby související s předmětem činnosti
  • Organizace se podílí na mimoškolním vzdělávání dětí a mládeže tím, že ve svých prostorách i mimo ně provádí pro organizované skupiny žáků a studentů všech typů škol pořady, jejichž obsah navazuje na učivo přírodovědných předmětů a vhodným způsobem je rozšiřuje o astronomickou látku.
  • Organizace udržuje kontakt s pedagogy a umožňuje jim další vzdělávání v oboru astronomie a příbuzných věd.
  • Organizace zabezpečuje vzdělávání talentovaných dětí, mládeže i dospělých v oboru astronomie v kurzech, klubech nebo sduženích. Těm pak umožňuje zíkávat praktické zkušenosti u speciální astronomické přístrojové techniky.
  • Organizace provádí vlastní odbornou činnost v oborech astronomie, kosmonautiky, meteorologie a příbuzných přírodních i technických věd a její výsledky publikuje.
  • Organizace vede odbornou knihovnu. Vydává a veřejně šíří periodické i neperiodické publikace a webové stránky.
  • Organizace pečuje o odborný růst a zvyšování kvalifikace svých zaměstnanců a dobrovolných pracovníků.
  • Pro vlastní činnost organizace provádí údržbu, opravy a výrobu přístrojů a zařízení.
  • Pro vzdělávání a astronomickou činnost organizace zabezpečuje vydávání, zhotovování, prodej a rozšiřování publikací, metodických materiálů a pomůcek, potřeb a zařízení, suvenýrů apod. shodných s předmětem činnosti.
  • Organizace vstupuje do profesních sdružení, především pak do České astronomické společnosti AVČR a Sdružení hvězdáren a planetárií.
  • Organizace spolupracuje s ostatními hvězdárnami a planetárii, školami všech stupňů, s vědeckými, kulturními a jinými institucemi a také jednotlivci u nás i v zahraničí.
  • Organizace umožňuje návštěvu nabízených programů za úplatu či bezplatně.

Výpis ze živnostenského rejstříku

stav subjektu: Zaniklá
první živnost: 19.12.1994
poslední živnost: 21.11.2001
počet živností: 1
datum poslední změny: 16.12.2005

Statutární orgán

RNDr. Jiří Prudký, fyzická osoba

Jimramov

funkce: Ředitel
ve funkci od: 13.12.2003

Statutárním orgánem je ředitel, jmenovaný a odvolávaný Radou Olomouckého kraje. Ředitel odpovídá Radě kraje za celkovou činnost a hospodaření organizace. Ve své činnosti se řídí obecně závaznými právními předpisy, obecně závaznými vyhláškami a nařízeními kraje (právní předpisy kraje), usneseními Zastupitelstva a Rady kraje, zřizovací listinou a vnitřními organizačními předpisy organizace. Je oprávněn jednat ve všech věcech jménem organizace. V písemném styku připojí k otisku razítka své jméno s dodatkem označujícím jeho funkci ředitele a svůj podpis. Ředitel jemenuje a odvolává svého zástupce, který jej zastupuje v době nepřítomnosti, případně zástupce pro vymezený okruh činnosti. Ředitel může zřizovat podle potřeby poradní orgány a pracovní komise k zajištění plnění úkolů organizace. Ředitel ustanovuje do funkce a zprošťuje funkce vedoucí zaměstnance organizace, kteří řídí činnost jednotlivých organi začních útvarů.

stav subjektu: Zaniklý
datum zániku: 09.04.2013
ostatní skutečnosti:

Vymazává se ke dni právní moci tohoto rozhodnutí z obchodního rejstříku včetně všech zapsaných skutečností. S účinností od 1.1.2013 došlo ke sloučení Lidové hvězdárny, příspěvkové organizace s Muzeem Prostějovska v Prostějově, příspěvkovou organizací, IČ 91405. Veškerá práva, povinnosti, závazky přechází k 1.1.2013 na právního nástupce.

Datum vzniku: 01.01.1981

Olomoucký kraj se na základě zákona č.290/2002 Sb., stal vlastníkem budovy č.p. 3348, na pozemku parc. č. 6160 v k.ú. Prostějov, obec Prostějov, adresa budovy Prostějov, Kolářovy sady 3348, PSČ 796 01. Tato budova byla zřizovací listinou svěřena do správy příspěvkové organizace Lidová hvězdárna v Prostějově. V této budově má příspěvková organizace své sídlo.


Prostějov - další firmy:

Lenka Směšná - Prostějov

Ing. Milan Hanták - Prostějov

Ing. Marie Kopečná - Prostějov

Bohumil Lexa - Prostějov

Lenka Svobodová - Prostějov - Vrahovice

Otmar Jodl - Prostějov

Jiří Sumec - Prostějov

David Grabovský - Prostějov

Tomáš Trunečka - Prostějov - Čechovice

Ing. Hana Hlavicová - Prostějov

Ema Buřtová - Prostějov

Vít Minx - Prostějov

František Pajer - Prostějov

Aleš Jančík - Prostějov - Vrahovice

Petr Reiter - Prostějov

Informace o společnosti Lidová hvězdárna v Prostějově, příspěvková organizace, IČ 00091430, Prostějov. Výpis ze živnostenského rejstříku, výpis z obchodního rejstříku, základní kapitál, společníci.