Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, příspěvková organizace

ČR - Liberecký kraj - Česká Lípa

Adresa

Česká Lípa

Právní forma: Příspěvková organizace
IČ: 00360198
živnostenský úřad: Městský úřad Česká Lípa

Zapsáno: 14.11.2003(spisová značka Pr 454 - Krajský soud v Ústí nad Labem)

Předmět podnikání

  • specializovaný maloobchod
  • maloobchodní prodej a pronájem zvukových a zvukově obrazových záznamů a jejich nenahraných nosičů
  • ubytovací služby

Doplňková činnost

  • pronájem pozemků, bytových a nebytových prostor

Předmět činnosti podnikání

  • 1.Organizace plní funkci muzea ve smyslu ustanovení § 10,odst.6 zákona č.122/2000 Sb.,o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů,vyhlášky č.275/2000 Sb.a prováděcích předpisů.Zřizuje se za účelem získávat,shromažďovat,trvale uchovávat,evidovat,odborně zpracovávat a zpřístupňovat veřejnosti sbírky muzejní povahy.
  • 2.Organizace shromažďuje sbírky hmotných dokladů,doklady o vývoji přírody a společnosti se zřetelem k jejich muzejní hodnotě a zpracovává komplexní dokumentaci vývoje regionu jako pramenné základny pro vědecké poznání a prostředek kulturně výchovného působení orgnanizace na veřejnost v oborech archeologie,archivnictví, pomocných věd historických,etnografie,kulturní historie a historie regionu,specializované a odborné knihovnictví,geologie,zoologie,paleontologie,botanika a v oborech uměleckohistorických.Sbírku tvoří na základě vědeckého poznání a vlastní koncepce sbírkotvorné činnosti.
  • 3.Organizace spravuje sbírku v souladu se zákonem č.122/2000 Sb.,o ochraně sbírek muzejní povahy a předpisy souvisejícími: a) ke sbírkovým předmětům pořizuje odbornou dokumentaci písemnou a podle potřeby obrazovou a zvukovou; b) sbírkové předměty odborně zpracovává a vytěžuje z nich poznatky o vývoji přírody a společnosti; c) sbírkové předměty,odbornou dokumentaci k nim a poznatky získané jejich odborným zpracováním prezentuje zejména prostřednictvím stálých expozic a krátkodobých výstav,vlastní publikační a přednáškovou činnosti v České republice i vzahraničí, a dalšími kulturně výchovnými aktivitami určenými pro nejširší veřejnost; d) zapůjčuje sbírkové předměty do expozic a na výstavy pořádané jinými subjekty v České republice i v zahraničí,nebo za účelem jejich vědeckého zkoumání,konzervování a restaurování za předpokladu,že je zajištěna jejich bezpečnost a ochrana ve smyslu zákona č.122/2000 Sb.; e) umožňuje studium svých sbírek badatelům za podmínek stanovených zákonem č.122/2000 Sb.a na základě interních směrnic,které organizace vydává.
  • 4. Organizace spravuje historický knihovní fond,sbírku dokumentů archivní povahy a odbornou knihovnu. Prostřednictvím knihovny poskytuje veřejné knihovnické a informační služby,a to zpřístupňováním knihovních dokumentů z knihovního fondu organizace formou prezenční zápůjčky,provádí výměnu publikací s domácími i zahraničními institucemi,zprostředkovává informace z vnějších informačních zdrojů a umožňuje přístup k vnějším informačním zdrojům ve smyslu zákona č.257/2001 Sb.
  • 5.Organizace vydává a veřejně šíří periodické a neperiodické publikace,a to v tiskové či elektronické podobě.
  • 6.Orgnizace provádí vědecký výzkum a průzkum prostředí,z něhož sbírkové předměty získává,výzkum a průzkum v oborech společenskovědných,přírodovědných,archeologii a dalších oborech v muzeu zastoupených. Vytváří samostatně,nebo ve spolupráci s jinými institucemi v České republice i v zahraničí výzkumné programy a je vědecko-výzkumným,informačním a koordinačním pracovištěm regionu. Pro tyto účely pořizuje,vytěžuje a zužitkovává programové databáze. Výsledky své výzkumné činnosti prezentuje všemi dostupnými prostředky.
  • 7.Organizace pořádá samostatně nebo ve spolupráci s jinými právnickými nebo fyzickými osobami z České republiky i ze zahraničí odborné konference a přednášky,sympozia a semináře,kulturní a vzdělávací programy,vztahující se k předmětu činnosti.
  • 8.Organizace vstupuje do profesních sdružení za účelem koordinace odborné činnosti.
  • 9.Na základě dohody s Akademií věd České republiky a v souladu se zákonem č.20/1987 Sb.,o státní památkové péči,organizace provádí archeologický výzkum a archeologický dohled na lokalitách postižených terénními zásahy na území okresu Česká Lípa,případně na dalším území.Organizace výzkum provádí samostatně,případně ve spolupráci s dalšími oprávněnými subjekty.
  • 10.Organizace spolupracuje v oboru své činnosti s tuzemskými i zahraničními partnery.
  • 11. Organizace vykonává další aktivity vyplývající z předmětu činnosti a ve vztahu k zajištění provozu veřejně přístupných prostor: a) umožňuje za úplatu návštěvu expozic,výstav a dalších kulturních,výchovných a společenských akcí,které pořádá; b) vybírá poplatky za fotografování,filmování a pořizování videozáznamů,pořizování kopií dokumentů,poskytování fotografií,negativů; c) pronajímá dočasně nevyužívané prostory v objektech předaných zřizovatelem do správy,pokud to není v rozporu s jejich kulturním posláním,včetně vybavení těchto prostor; d) zpracovává odborné posudky,rešerše,expertízy a specializované programy; e) poskytuje informační služby souvisejícími s předmětem činnosti f) provádí fotografickou a jinou obrazovou dokumentaci.
  • 12.Ve smyslu přílohy č.5 vyhlášky MK ČR č.275/2000 Sb.,kterou se provádí zákon č.122/2000 Sb.,o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů,poskytuje organizace odbornou pomoc a služby vlastníkům sbírek muzejní povahy.
  • 13.Organizace vykonává a zajišťuje odbornou metodickou pomoc státní správě a samosprávě v rámci svých oborů činnosti.Pracuje jeko metodické pracoviště pro oblast muzejnictví v regionu Česká Lípa.

Výpis ze živnostenského rejstříku

stav subjektu: Aktivní
první živnost: 11.09.1992
počet živností: 9
aktichních živností: 2
aktivní provozovny:Ano
datum poslední změny: 02.03.2011

Živnosti:

stav: Aktivní
druh živnosti: živnost volná
předmět podnikání: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona
vznik: 11.09.1992
Činnosti živnosti
  • Výroba, rozmnožování, distribuce, prodej, pronájem zvukových a zvukově-obrazových záznamů a výroba nenahraných nosičů údajů a záznamů
  • Velkoobchod a maloobchod
  • Ubytovací služby
  • Reklamní činnost, marketing, mediální zastoupení
stav: Aktivní
druh živnosti: živnost řemeslná
předmět podnikání: Hostinská činnost
vznik: 15.04.2009

Statutární orgán

ing. Zdeněk Vitáček, fyzická osoba

Česká Lípa

funkce: ředitel
ve funkci od: 18.03.2003

Ředitel jedná jménem organizace samostatně a podepisuje za organizaci tak,že k jejímu napsanému nebo vytištěnému názvu připojí svůj vlastnoruční podpis. Ředitel organizace plní úkoly vedoucího organizace. Ředitel řídí organizaci v souladu s obecně platnými právními předpisy a zřizovací listinou.

stav subjektu: Aktivní
ostatní skutečnosti:

Zřizovatel: Liberecký kraj, U Jezu 642/2a, Liberec II, PSČ 461 80 IČO: 70891508 Den vzniku : 18.03.2003


Osoby živnostenského listu

Ing. Zdeněk Vitáček, statutární orgán

bydliště: Česká Lípa

Česká Lípa - další firmy:

Boled s.r.o. - Česká Lípa

Josef Turek - Česká Lípa

Věra Ingrišová - Česká Lípa

Kateřina Krausová - Česká Lípa

Okresní stavební bytové družstvo Česká Lípa - Česká Lípa

ALADIN - GLASS CRAFT s.r.o. - Česká Lípa

Pneuservis Broulík s.r.o. - Česká Lípa

Michael Kašák - Česká Lípa

Základní škola a Mateřská škola, Česká Lípa, Jižní 1903, příspěvková organizace - Česká Lípa

Olexandr Pys´mennyy - Česká Lípa

Jiří Karásek - Česká Lípa - Dubice

Vladimír Dvořáček - Česká Lípa

Soňa Landová - Česká Lípa

Zdeněk Nágr - Česká Lípa

Josef Vávra - Česká Lípa

Informace o společnosti Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, příspěvková organizace, IČ 00360198, Česká Lípa. Výpis ze živnostenského rejstříku, výpis z obchodního rejstříku, základní kapitál, společníci.